بازار کار طراحی لباس

بازار کار طراحی لباس

بازار کار طراحی لباس یکی از متداول ترین سوالات طراحان لباس است. در این مقاله قصد داریم به شما در این باره صفر تا صد اطلاعات کاملی را ارائه دهیم. تا بازار کار ایران و خارج کشور را به خوبی بشناسید. در مقاله یک پیشنهاد ویژه هم برای طراحان لباس داریم. که اگر این ایده را اجرا کنید. بی نهایت در این رشته به موفقیت خواهید رسید. و این پیشنهاد، پیشنهادی است که مطمئن هستیم تا به این لحظه کسی به شما نگفته و در جایی هم نخواندید. زیرا مجموعه آر اِم مُد با تحقیقات و بررسی های که انجام داده است در بازار کار به این نتیجه رسیده است.

شغل طراحی لباس چیست؟

طراح لباس با شناخت نیاز مشتریان و هنری که آن را یاد گرفته است. تلاش خود را برای طراحی یک ایده ذهنی از لباس متمرکز می سازد. طراح بعد از کشیدن طرح با شناختی که از انواع پارچه ها دارد. پارچه مورد نیاز خود را برای اجرای ایده خود انتخاب می کند. و در نهایت با استفاده از علم مولاژ الگوهای اصلی لباس را بیرون می اورد و در آخر برای دوخت لباس را به خیاط می سپرد. البته در رشته های مانند طراحی و دوخت، خودِ طراح لباس هم می تواند که عملیات خیاطی را انجام دهد. اما در حالت معمولی این قسمت وظیفه طراح لباس نیست.

بازار کار رشته طراحی لباس

رشته طراحی لباس در ایران بازارکار آنچنان شلوغ و پرتقاضایی ندارد. در حال حاضر متاسفانه تقاضا برای استخدام طراح های لباس در برندهای بزرگ، تولیدی ها، کارگاه ها، مزون ها به شدت پایین است. یکی از دلایل آن این است که اغلب برندهای بزرگ از کپی طرح های طراحان کشورهای دیگر استفاده می کنند. چرا که یک لباس به صورت کامل توسط برندهای خارجی محبوب شده است. و دیگر نیازی نیست هزینه و زمانی را برای معرفی محصول صرف کرد. در نتیجه همه کسب و کارها در ایران راهی را می روند که کمترین هزینه را برای آنها داشته باشد.

البته بازار کار طراحی لباس به صورت دیجیتال کمی نسبت به طراحی دستی بهتر است. چرا که با طراحی دیجیتال باز هم هزینه ها تا حد زیادی کاهش داده خواهد شد. و اغلب مزون ها، کارگاه ها و برندهای تازه تاسیس با طراحانی که با نرم افزار کلوتریدی کار می کنند همکاری می کنند.

شغل طراحی لباس در ایران

اگر شما در حال حاضر دانشجوی دوره های طراحی لباس هستید. یا حتی در دانشگاه این رشته را می خوانید و به این امید جلو می روید که در آینده وارد بازار کار شوید. و با برندهای به نام همکاری کنید. بهتر است کمی در راه خود تامل کنید. چرا که اصلاً کار درستی نیست تخم مرغ هایتان را در یک سبد قرار دهید. اگر یک هفته زمان بگذارید. با کارگاه ها، تولیدی ها و برندها تماس بگیرید. و بگویید که یک طراح حرفه ای هستید. متوجه خواهید شد که بازار کار طراحی لباس در ایران چقدر بهم ریخته است.

توصیه مجموعه آر اِم مُد این است که هوشمندانه پیش بروید. و تک بعدی نباشید. شغل طراحی لباس را به عنوان شغل دوم در نظر بگیرید. و برای شغل اول و درآمد اصلی خود به فکر یک مهارت جدید باشید. معمولاً افرادی که وارد این رشته می شوند حداقل 18 ساله هستند. فرض کنید الان مسیر را طی می کنید. و در 24 سالگی در دانشگاه فارغ التحصیل می شوید. یا تمام دوره های طراحی لباس را گذرانده اید و الان یک طراح حرفه ای هستید. کم کم با برندها تماس میگیرید یا حضوراً به مجموعه آن ها مراجعه می کنید و در انتها می بینید که تقاضایی برای این رشته وجود ندارد. و در نهایت شما در سن 24 سالگی فقط مهارت و تخصص دارید. آن هم بازار کار خوبی ندارد. اگر هم بخواهید مهاجرت کنید پروسه خاص و چالشی خودش را دارد.

پیشنهاد ویژه برای بازار کار طراحان لباس

بنابراین از الان برنامه ریزی کنید. و یک مهارت دیگر را به عنوان تخصص اول یاد بگیرید. و روی آن حرفه ای کار کنید. تا اگر طراحی لباس به نتیجه نرسید. شما در سنین بالاتر دچار ناامیدی و افسردگی نشوید. که چرا کارتان جور نشد و … اگر از الان مهارت دیگری را انتخاب کنید و در آن متخصص شوید. فرد چند پتانسیلی شناخته می شوید. در نتیجه اگر مهارت اولتان پاسخ نداد. از مهارت دومتان کسب درآمد می کنید. اما دقت کنید که کسب درآمد از مهارت دوم مانند مهارت اول نباشد. ابتدا به صورت کامل بازار کار را بررسی کنید. طبیعتاً اغلب کسانی که وارد رشته طراحی لباس می شوند صرفاً به دلیل علاقه است. و اصلاً بازار کار را بررسی نمی کنند. پس حتماً قبل از شروع رشته جدید، بازار کار را به صورت کامل یک ماه زمان بگذارید و بررسی کنید.

رشته استایلیست مد یکی از پیشنهاداتی است که آر اِم مُد به شما توصیه می کند. اگر شما هر دو رشته طراحی لباس و استایلیست مد را به خوبی یاد بگیرید. بی نهایت فرصت های شغلی زیادی را بدست خواهید آورد. طراحی لباس، یک رشته خاص و تخصصی است. در ایران کمتر فردی با این رشته آشنایی دارد. اما رشته استایلیست یا استایلینگ در بین مردم شناخته شده است. و این یعنی شما مخاطبین هدف بیشتری را در دست دارید.

طراحی لباس و استایلیست مد

پیشنهاد ما این است که علاوه بر طراحی لباس، رشته استایلیست مد را یاد بگیرید. در فضای مجازی یک صفحه حرفه ای ترکیبی از هر دو رشته راه اندازی کنید. و تولیدمحتوای تخصصی در هر دو رشته داشته باشید. در این صورت شما مخاطبینی دارید از کسانی که به طراحی لباس و استایل علاقمند هستند. و الان با استفاده از استراتژی های بازاریابی و فروش. قادر خواهید بود برنامه هایی را روی پیج تان اجرا کنید. تا از هر دو گروه مخاطب هدف کسب درآمد کنید. به نظرتان این ایده هوشمندانه تر نیست؟ علاوه بر فضای مجازی می توانید با مزون ها، آژانس‌های مدلینگ، دفترهای سینما و تئاتر، خوانندگان و … به عنوان استایلیست و طراح لباس همکاری داشته باشید.

برای اینکه بخواهید این رشته را شروع کنید. آر اِم مُد دوره ای مخصوص برای افرادی که می خواهند در رشته استایلیست قدم بردارند آماده کرده است. شما در طول این دوره یک پشتیبان دارید که به صورت دائم شما را کوچ می کند. مطالب این دوره به روزرسانی دائمی دارد. و به شما در این دوره آموزش می دهیم که:

مزایای دوره استایلیست مد

  • چگونه وارد رشته استایلیست شوید؟
  • چگونه طراحی لباس را رشته استایلیست ترکیب کنید؟
  • چگونه پیج اینستاگرامتان را از صفر تا صد مدیریت کنید؟ (کاورها، تقویم محتوایی، و …)
  • روش های برندینگ در رشته استایلیست مد
  • آموزش ارتباط با افراد مهم این صنعت
  • آموزش طراحی یک سبک زندگی ویژه، مخصوص استایلیست های مد
  • و در نهایت هدیه‌ای ارزشمند که تا به الان اولین مجموعه، آر اِم مُد بوده است که به شرکت کنندگان خود هدیه داده است. بعد از ثبت نام شما و بعد از اینکه به یک سطح مناسب از آموزش ها رسیدید. تیم گرافیک مجموعه آر اِم مُد به صورت کامل قالب ها و پیج شما را برایتان آماده می کند. (استراتژی محتوا، کاورهای پست و ریلز، کاورهای هایلایت، لوگو، ارائه مشاوره برای مدیریت کردن پیج و …) یعنی شما یک منتور دارید در طول دوره که به شما آموزش می دهد چگونه محتوایی تولید کنید تا ترکیبی از استایلیست مد و طراحی لباس باشد.

شغل های بازار کار طراحی لباس

علاوه بر دوره جامع استایلینگ مد، یکی دیگر از شغل های که می توانید انجام دهید. آموزش طراحی لباس است. اما نه به شیوه‌ای که در اینستاگرام باب شده است. صرفاً ویدئوهای ساده ضبط کنید. و در اینستاگرام قرار دهید. و یک دوره هم به همان شکل فقط کمی کامل تر ارائه دهید. آموزش یک مهارت است. و مدرس های طراحی لباس در ایران هیچکدام شیوه‌های اصولی تدریس را متاسفانه بلد نیستند. بنابراین اگر می خواهید از آموزش یک درآمد مناسب داشته باشید. ابتدا باید مهارت آموزش را یاد بگیرید. که یادگیری این مهارت حداقل یک سال زمان می برد.

چرا روی یادگیری مهارت آموزش تاکید می کنیم؟ به این دلیل که اگر شما با مهارت های فعلی شروع به آموزش دادن کنید. طبیعتاً یک عده مخاطب را جذب خواهید کرد. اما در بلندمدت مانند مدرس های فعلی پیشرفت آنچنانی را تجربه نخواهید کرد. صرفاً مدرسی خواهید شد که چند دوره در حیطه طراحی لباس دارد با چند هزار شرکت کننده! 

هدف شما باید در بلندمدت این باشد که یک بیزینس حرفه ای در آموزش طراحی لباس داشته باشید. و از الان بلندمدت فکر کنید. اگر قصد دارید آموزش دهنده طراحی لباس شوید. می توانید از قسمت دریافت مشاوره، درخواست خود را ثبت کنید. تا در یک مشاوره دو ساعته بر اساس شرایط شما صفر تا صد راهنمایی‌تان کنیم + معرفی منابع آموزشی جهت یادگیری مهارت آموزش.

کارآموزی مهم ترین قسمت بازار کار طراحی لباس

اگر به تازگی آموزش های طراحی لباس‌ را به اتمام رسانده‌اید. و تا حد کافی به طراحی تسلط دارید. نوبت کارآموزی طراحی لباس است. چرا کارآموزی؟ به این دلیل که شما را با شرایط واقعی بازار آشنا می کند. از مباحث تئوری فاصله میگیرید و در یک فضای عملی اصلی ترین نکاتی که برای طراحی یک کالکشن نیاز دارید را یاد میگیرید. به عنوان مثال اگر در یک برند کارآموز شوید. حین طراحی کالکشن نکات مربوط به شناخت بازار و بازاریابی را هم یاد خواهید گرفت. و آن زمان آماده تر هستید برای ارسال رزومه استخدام طراحی لباس

چگونه کارآموز طراحی لباس شویم؟

اول از همه به تولیدی های شهرتان مراجعه کنید. هر جایی که مرتبط با لباس است را نیاز است جستجو کنید. تا بتوانید کارتان را در یک حرفه شروع کنید. مثلاً اگر شما در یک مزون استخدام شوید. ابتدا مراحل فروشندگی و نحوه ارتباط با مشتری را یاد خواهید گرفت. بعدها می توانید با مدیر مزون صحبت کنید برای برند آنها لباس طراحی کنید. یا خودتان لباس طراحی کنید و در مزون یک رگال اجاره کنید و لباس ها را به فروش برسانید.

روش های مختلفی وجود دارد که به شما کمک می کند کارآموز شوید. صرفاً به کارآموزی در برندها تمرکز نکنید. چرا که ممکن است به بن بست بخورید. برای کارآموزی شغل های زیر مناسب هستند:

  • فروشندگی در مزون های لباس یا فروشگاه های لباس
  • کارآموزی در تولیدی ها 
  • برندهای تولید لباس 
  • کارگاه های مزون دوزی 

آموزش کارآموزی در مزون های لباس

قبل از هر چیز ابتدا باید لیست مزون های اطراف محل زندگیتان را پیدا کنید. اگر بخواهید صرفاً به مزون هایی سر بزنید که در ذهنتان است. احتمال استخدام و کارآموزی پایین می آید. بنابراین باید یک لیست از مزون های لباس منطقه ای که در آن زندگی می کنید پیدا کنید. تا شانس بیشتری برای کارآموزی داشته باشید. چرا که اغلب مزون ها کارآموز قبول نمی کنند. اما شما نباید نا امید شوید. در مشاوره های آر اِم مُد افرادی بوده اند از شهرهای مختلف مانند تهران، کرج، اصفهان، مشهد، شیراز و اراک که با تلاش و پشتکار موفق شده اند در مزون ها به عنوان کارآموز استخدام شوند. حتی برخی از آنها بعد از چندماه به طراح لباس مزون ارتقا رتبه پیدا کرده اند.

برای اینکه لیست جامعی از مزون ها پیدا کنید. کافیست یک روز به تنهایی یا به همراه دوستتان در خیابان های که می دانید اغلب مزون ها آنجا هستند قدم بزنید. و لیست مزون ها را بنویسید. حتی می توانید وارد مزون ها شوید و کارت ویزیتشان را بگیرید. تا در اینستاگرام هم فعالیت آنها را بررسی کنید. و بیشتر با نحوه کاری مزون موردنظر آشنا شوید.

نحوه ارتباط با مدیران مزون

بعد از اینکه مزون هارا پیدا کردید. نوبت به پیشنهاد همکاری می رسد. این قدم خیلی خیلی مهم است. اگر این مرحله را با دقت انجام ندهید. فرصت همکاری با مزون را از دست می دهید. یک لیست از مزون ها آماده کنید. و روزانه با یک استایل مناسب رسمی به مزون ها مراجعه کنید. دقت کنید که در زمانی باشد که مشتریان کمی در فروشگاه هستند. و مدیر مزون مشغول کار و پاسخگویی به مشتری نیست. اگر بخواهید در زمان های شلوغ برای پیشنهاد کاری بروید. طبیعتاً مدیر مزون با یک کلمه اعلام می کند که به نیرو نیازی نداریم. چرا که در آن لحظه فروش لباس و مشتری برای مدیر بی نهایت مهم تر است. 

گفتگو در بازار کار طراحی لباس

زمانی که در تایم مناسبی وارد مزون شدید. ابتدا با مدیر مزون کمی گفتگو کنید. و بلافاصله پیشنهاد کاری خود را ارائه دهید. ترجیحاً توصیه ما به عنوان فروشنده است. اگر بخواهید از همان ابتدا به عنوان طراح لباس خودتان را معرفی کنید. مزون های کمی موافقت می کنند. بنابراین مقوله فروش از آنجایی که اهمیت بیشتری دارد. احتمال استخدامتان بالاتر می رود.هنگامی که به عنوان فروشنده در مزون استخدام شدید. فرصت دارید کم کم خودتان را بیشتر به مدیر مزون معرفی کنید. و یک همکاری حرفه ای را شکل دهید.

(دقت کنید که همین روش را در مشاوره های آر اِم مُد به طراحان لباس ارائه داده‌ایم. و افراد زیادی موفق شده اند با این روش با مزون ها به عنوان فروشنده لباس و طراح همکاری کنند. و شروع حرفه ای کارشان باشد) 

شروع کار در بازار طراحی لباس

بعد از اینکه مزون های مختلفی را جستجو کردید و با آنها گفتگو کردید. دو شرایط وجود دارد:

  • یا استخدام شده اید و مدیر مزون با استخدام شما موافقت کرده است.
  • یا استخدام نشده اید! 

اگر استخدام شدید که خیلی عالی است. به شما تبریک می گوییم! حالا زمان یادگیری می رسد. باید در مزون لباس فرایند کارها را یاد بگیرید. اینکه مزون ها چگونه کار می کنند؟ مشتریان چه نیازهای دارند؟ به دنبال چه لباس های هستند؟ دغدغه مزون ها در تامین محصولات و … چیست؟ سعی کنید در زمان های آزادتان در منزل، کتاب های در مورد فروش را مطالعه کنید. تا نسبت به فروش مسلط باشید. هر چقدر شما بیشتر یاد بگیرید و تمرکز بیشتری روی کارتان بزارید. در آینده مدیر مزون تمایل بیشتری دارد که به عنوان طراح لباس شما با مزون همکاری داشته باشید. بنابراین روی یادگیری مخصوصاً در حیطه فروش شدیداً تمرکز کنید.

استخدام طراح لباس

بعد از گذشت مدتی حداقل سه ماه در مزون فعالیت کردید. می توانید به مدیر مزون در یک شرایط مطلوب در مورد خودتان بگویید که طراح لباس هستید. و اگر تمایل داشتند کلیکسیون یک فصل را شما به عنوان نمونه طراحی کنید. و اینجا شروع کار حرفه ای شماست! بله برند شدن و دریافت پروژه کاری سختی است! به این صورت نیست که دیگر طراحان لباس فکر می کنند. به مزون ها سر بزنند و بگویند: “سلام من طراح لباس هستم. میتونم باهاتون همکاری کنم و ایده های خوبی دارم” استخدام شدن در طراحی لباس نیاز به استراتژی دارد. 

اگر هم که استخدام نشدید هیچ ایرادی ندارد. یک کاغذ بردارید و بنویسید که چه اشتباهاتی داشتید؟ مکالمات خود را بررسی کنید. که چگونه می توانستید بهتر با مدیر مزون گفتگو کنید تا او را متقاعد کنید؟

دیدگاه خود را در میان بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *